Bevallen in Linschoten

Volle omvang

We beoefenen verloskunde met het hele team in de volledige omvang.

 

Eerste afspraak

Eerste afspraak: aanmelden in week 6, eerste afspraak week 7-8.

 

Avonden

De avonddiensten worden door de huisartsen onderling verdeeld.

Weekend

Bij de weekenddiensten draaien ook  verloskundigen uit Woerden mee.

Verloskunde?

We beoefenen verloskunde met het hele team uit in de volledige omvang.  Wij staan allen hiervoor geregistreerd in het CHBB.

Om de zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen, ben je al welkom bij een zwangerschapswens. We kunnen dan zaken bespreken zoals bijvoorbeeld genoemd in hoofdstuk ‘zwangerschapswens’. Indien je zwanger bent, vragen we je, je in week 6 bij ons aan te melden. Je ontvangt van de assistente de nodige informatie en we plannen de 1e controle met je in, in week 7 – 8.  Deze termijn wordt berekend vanaf de 1e dag van de laatste menstruatie (LM).

Betreft de diensten worden de avonddiensten door de huisartsen onderling verdeeld.  In het weekenddienst-rooster draaien de verloskundigen uit Woerden ook mee (team groen & geel).

Wanneer bellen?

Ongerust?

Bespreek je zorgen over je gezondheid of je kind met de huisarts. Ongerustheid is altijd een reden om te bellen. Als je de uitleg of informatie niet begrijpt, zeg dit dan tegen de huisarts. Laat de assistente weten dat je bezorgd bent als je belt voor een afspraak. 

Vruchtwaterverlies?

Wanneer de vliezen breken, merk je dat je opeens vaginaal vocht verliest. Het kan een plons vocht zijn, maar je kan ook kleine beetjes vocht verliezen. Vaak is vruchtwater helder en kleurloos. Soms heeft het een gele, groene of bruine kleur. Er zitten eigenlijk altijd vlokjes in. Kijk goed welke kleur het heeft en probeer wat vruchtwater op te vangen en te bewaren het voor de huisarts. 

Hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug?

Ben je meer dan 20 weken zwanger en heb je last van één of meer van de volgende signalen: hoofdpijn, sterretjes zien, braken, gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik, pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen, plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten. Neem dan contact op met je huisarts. Het kan passen bij zwangerschapsvergifitiging.

Minder bewegingen van je kind dan anders?

Ben je 26 of meer weken zwanger en voel je je kind minder bewegen dan je gewend bent? Neem dan contact op met je huisarts. Zie ook de folder: “Jouw zwangerschap, de baby voelen bewegen

Nog geen 37 weken en buikpijn of rugpijn die komt en gaat?

Ben je nog geen 37 weken zwanger en heb je buikpijn of rugpijn die met een bepaalde regelmaat komt en gaat? Neem dan contact op met je huisarts.

Zo vindt u ons

Email

info@huisartsenpraktijklinschoten.nl

Telefoon

+31 348 412 403

Openingstijden

Ma - Vr | 8.00 - 17.00

Adres

Laan van Overvliet 9
3461 HE, Linschoten